Podole Wielkie to gospodarstwo i gorzelnia w jednym. Tu realizuje się ideę „od pola do butelki” – tak powstają wyjątkowe produkty: okowity i wódki. Położona na Pomorzu w odległości 20 km od wybrzeża Bałtyku wytwórnia cieszy się ponad 150-letnią tradycją. Wszystkie komponenty produkowanych destylatów pochodzą z własnych pól. Zebrane w nich surowce (zboża i ziemniaki) są poddawane procesowi fermentacji, a następnie powolnej destylacji w pękatej, miedzianej kolumnie. Alkohole Podola Wielkiego nie zawierają żadnych dodatków, nie są filtrowane, a gotowy wyrób jest butelkowany i etykietowany ręcznie. Na terenie Podola Wielkiego macie możliwość wysłuchania opowieści i zobaczenia, w jaki sposób funkcjonuje jedna z nielicznych ocalałych gorzelni rolniczych w Polsce. Tutaj prześledzicie cały proces produkcyjny od zacierania, przez fermentację do finalnej destylacji. Wycieczka zwieńczona zostanie degustacją wybranych alkoholi.
Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.