Zapraszamy na kulinarną podróż do Francji, której kuchnia jest znana i ceniona na całym świecie. Kuchnia francuska jest delikatna, lekka, wysublimowana i fantazyjna, jej bazą są świeże produkty kupowane na lokalnych straganach, które stanowią o wysokim poziomie kuchni i kucharza. Choć powszechnie kojarzymy ją z żabimi udkami, ślimakami i pieczonymi kasztanami, kuchnia francuska to doskonałe ryby i owoce morza, świetnej jakości mięsa, zjawiskowe sery i wyjątkowa kultura kosztowania wina.
Warsztaty gotowania kuchni francuskiej to 4 godziny rozpieszczania podniebienia nowatorskimi wydaniami klasycznych dań, wzbogacone solidną porcją wiedzy. Na początek uczestnicy zapoznają się z bogatą historią i specyfiką kuchni francuskiej i jej kontekstem kulturowym. W części praktycznej kursanci poznają podstawy klasycznych technik krojenia, nauczą się sposobów obróbki oraz gotowania wybranych mięs oraz owoców morza, a także będą mieli okazję sprawdzić się pod okiem trenera w sztuce aranżacji talerza. Całość dopełni wspólna kulinarna uczta!
Prezent zawiera:
Menu poglądowe:
Ważne informacje
Inne informacje
Kursy odbywają się w tygodniu. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada | Na realizację weź wydrukowany voucher.
Więcej propozycji partnera
Instytut Sztuki Kulinarnej to warszawska firma zajmująca się organizacją szkoleń, kursów i warsztatów kulinarnych, traktujących o sztuce gastronomicznej całego świata. Kursy cukiernicze, warsztaty kuchni tajskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej – to tylko część z prowadzonych tu zajęć. Niezwykła atmosfera oraz utalentowani, doświadczeni kucharze inspirują ludzi spragnionych nowych doświadczeń, a niezwykła łatwość, z jaką przekazuje się tu wiedzę, przyczynia się do kulinarnych sukcesów. Warsztaty oferowane przez Instytut to przede wszystkim idealny, wszechstronny prezent na każdą okazję, a ponadto dowód, że nie trzeba wzbijać się w powietrze, aby doświadczyć czegoś niezwykłego.
Inni klienci oglądali również