Superprezenty.pl korzysta z czterech głównych typów plików cookie.
Kontynuując przeglądanie, zgadzasz się na użycie obowiązkowych plików cookies. Możesz również zaakceptować użycie innych plików cookies. Administrator danych "Super Prezenty sp. z.o.o." Możesz zmienić swoje preferencje tutaj Polityka prywatności.
Potwierdź wybrane
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Dostawca Akademia Gotowania "The Best Food"

Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Hiszpańska

Poznań (okolice)
3-4 godziny
1 os.
349,00
Odbierz w Klubie Lojalnościowym34,90 zł
Wybierz wariant cenowy:
Wybierz ilość
Płatność możliwa tylko przy zakupie e-vouchera
  • Cena niższa lub taka sama jak u organizatora

  • Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia

  • E-voucher w 1 minutę

  • Łatwe przedłużenie i wymiana

  • 1 minuta
  • Dostawa 1-3 dni
  • 2-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1 dzień roboczy dla zamówień złożonych do 14:00
  • Czas realizacji: 1 godz. od złożenia zamówienia (w godzinach otwarcia punktu handlowego)

Przeżyj niezapomnianą kulinarną przygodę po świecie hiszpańskich smaków, biorąc udział w warsztatach kulinarnych. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni Adriana Stojewskiego! Poznasz tajniki kuchni hiszpańskiej, podszlifujesz swoje umiejętności i nauczysz się przyrządzać zupełnie nowe potrawy.

Informacje dotyczące oferty

Oferowane warsztaty podzielone są na różne bloki tematyczne i różne regiony. Dostępność terminów zawsze podana jest na stronie internetowej partnera. Do wyboru m.in.:

  1. Tajemnice kuchni Kraju Basków:

W programie menu:

  • Pintxo: Pintxo de mar y montaña – baskijska odpowiedź na tapas, czyli połączenie morza i gór, w postaci pintxo z krewetką i długodojrzewającą szynką Serrano.
  • Tapas: Rabas – kalmary skrojone w paski, w chrupiącej panierce, danie typowe dla północnej Hiszpanii.
  • Zupa: Porrusalda Vizcaina – pochodząca z Kraju Basków aromatyczna zupa na bazie bulionu warzywnego z karmelizowanymi porami i zblendowanymi ziemniakami.
  • Danie główne: Bacalao al pil pil – ikona baskijskich smaków, czyli dorsz konfitowany w oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku i ostrej papryczki.
  • Deser: Goxua de Pais Vasco – deser skomponowany z bitej śmietany, biszkoptów, aksamitnego kremu waniliowego z karmelizowanym cukrem.
  • Napój: La sidra – orzeźwiający cydr naturalny pochodzący z Gór Kantabryjskich.
  1. Kuchnia Wysp Kanaryjskich: W programie menu:
  • Tapas: Salpicón de mariscos – kolorowa mieszanka owoców morza i warzyw skąpana w wyrazistej salsie.
  • Tapas: Papas Arrugadas – gotowane ziemniaczki z chrupiącą skórką z soli, przystawka, którą spotkamy na wszystkich wyspach Archipelagu Wysp Kanaryjskich.
  • Sos: Mojo Picón – pikantny sos tworzony na bazie oleju, octu i czerwonych ostrych papryczek, stanowi idealne uzupełnienie wielu kanaryjskich przekąsek m.in. do papas arrugadas.
  • Sos: Mojo Verde – zielony sos na bazie kolendry, kuminu, ostrej papryki czy oliwy z oliwek extra virgen, kolejna ikona.
  • Danie główne: Conejo en Salmorejo – marynowany królik w aromatycznym sosie z tymianku, czosnku, kuminu, papryki wędzonej i białego wina.
  • Napój: Barraquito – wielowarstwowa kawa z Wysp Kanaryjskich z mleczkiem skondensowanym i nieoczywistym akcentem w postaci likieru.
  1. Najlepsze hiszpańskie tapas:

W programie menu:

  • Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji.
  • Tortilla de patatas – omlet z ziemniaków będący prawdziwą kulinarną ikoną Hiszpanii. Potrawa urzeka prostotą składników, które tworzą niepowtarzalny smak!
  • Croquetas de Jamón Serrano – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki serrano, chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki, urzekające kremowym nadzieniem.
  • Chorizo al sidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo.
  • Sos: Sos alioli – puszysty i aromatyczny sos z czosnku, soku z cytryny, soli i oleju. Znany w Hiszpanii od Costa Brava do Costa del Sol, a także w innych regionach Basenu Morza Śródziemnego, jak Prowansja czy Sycylia. Idealny dodatek do wielu hiszpańskich tapas, w tym tortilli de patatas!
  • Napój: Sangría – nie ma bardziej idealnego połączenia niż hiszpańskie tapas i pełna temperamentu sangria z czerwonego wina oraz owoców.
  1. Kuchnia słonecznej Andaluzji:

W programie menu:

  • Zupa: Ajo Blanco – tradycyjny chłodnik z migdałów i czosnku, typowy dla 3 andaluzyjskich prowincji (Granady, Malagi i Almerii), mający arabskie korzenie.
  • Tapas: Albondigas en salsa de tomate – jedno z najpopularniejszych andaluzyjskich tapas, mięsne pulpeciki w sosie z pomidorów.
  • Tapas: Tortilla de camarones – złociste placuszki z krewetek koktajlowych z najstarszego miasta Europy Zachodniej – Kadyksu.
  • Deser: Arroz con leche – najpopularniejszy deser wśród Hiszpanów, na bazie ryżu i mleka poddanego infuzji ze skórki z pomarańczy i kory cynamonu.
  • Napój: Rebujito – to koktajl, który z wina jerez/sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.
  1. Kuchnia słonecznego Lewantu:

W programie menu:

  • Tapas: Patatas bravas i patatas con alioli – Proste i wyjątkowe tapas, smażone ziemniaczki w ostrym sosie paprykowym, a także czosnkowym sosie z Lewantu.
  • Sałatka: Ensalada Murciana – Sałatka z Murcji, czyli Ogrodów Europy , której historia przyrządzania ma ponad 200 lat. Składająca się z pomidorów, tuńczyka, czarnych oliwek, cebuli, jajka i oliwy z oliwek.
  • Danie główne: Paella Mixta – Słynna potrawa z Walencji, ryż aromatyzowany szafranem, sofrito i niezwykłe połączenie owoców morza i mięsa.
  • Deser: Ensaïmadas – Pochodzący z Majorki tradycyjny wypiek z ciasta drożdżowego w kształcie ślimaka, pieczony i posypywany cukrem pudrem. Idealny dodatek do kawy lub sam jako deser!
  • Napój: Sangría – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owoców.

 

UWAGA: Rezerwacji prosimy dokonywać od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-17:00. Rezerwacja odwołana później niż 2 dni przed planowaną realizacją będzie skutkować uznaniem vouchera za zrealizowany.

 

Warsztaty odbywają się w grupie min. 10 osobowej. W przypadku nie zebrania odpowiedniej liczby uczestników ustalany jest termin zgodny z harmonogramem Organizatora.

Ważne informacje

  • Akademia Gotowania "The Best Food" ul. Dąbrowskiego 7, Poznań

  • Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

  • 3-4 godziny

  • 1 osoba

  • Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

  • 12 miesięcy od dnia nabycia

  • Wygodny ubiór w którym czujesz się dobrze

Inne informacje

Rezerwacji prosimy dokonywać od pon-pt w godz.9-17. W razie możliwości odpowiadamy na e-maile także w weekendy. Rezerwacja odwołana później niż 2 dni przed planowaną realizacją skutkować będzie uznaniem vouchera za zrealizowany. Warsztaty odbywają się w grupie min. 10 osobowej. W przypadku nie zebrania odpowiedniej liczby uczestników ustalany jest termin zgodny z harmonogramem Organizatora.

Zapraszamy do Akademii Gotowania The Best Food najstarszej Szkoły Gotowania dla amatorów w Poznaniu. Akademia to miejsce które łączy ze sobą pasję do gotowania, praktyczną wiedzę kulinarną i dobrą zabawę. Pod czujnym okiem specjalistów masz okazję poznać kuchnie świata i wyruszyć w kulinarną podróż po smakach.