Wspaniała kuchnia Maroka to kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpan, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Znane na całym świecie tajiny, podbijająca Polskę i Europę chakchouka, uwielbiane pasty warzywne i wiele innych to tylko zaczątek niesamowitej kulinarnej podróży w głąb kuchni marokańskiej.
Szkolenia poprowadzą Jalil i Dorota Hadrami – szef kuchni wraz ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury Maroka.
W programie:
Marokański chleb na bazie semoliny
Tagine kefta - tagine z mieloną wołowiną i warzywami
Tagine z piersi kurczaka, zielonych oliwek i marynowanych cytryn
Tagine z wołowiną i suszonymi śliwkami
Tagine z dorszem i warzywami
Dodatkowe informacje:
- warsztaty odbywają się w tygodniu, informacje od dokładnych terminach dostępne są u Wykonawcy.
Zostań mistrzem marokańskiej kuchni!
Ważne informacje
Inne informacje
Kurs realizowany od poniedziałku do piątku. Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher
Więcej propozycji partnera
Instytut Sztuki Kulinarnej to warszawska firma zajmująca się organizacją szkoleń, kursów i warsztatów kulinarnych, traktujących o sztuce gastronomicznej całego świata. Kursy cukiernicze, warsztaty kuchni tajskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej – to tylko część z prowadzonych tu zajęć. Niezwykła atmosfera oraz utalentowani, doświadczeni kucharze inspirują ludzi spragnionych nowych doświadczeń, a niezwykła łatwość, z jaką przekazuje się tu wiedzę, przyczynia się do kulinarnych sukcesów. Warsztaty oferowane przez Instytut to przede wszystkim idealny, wszechstronny prezent na każdą okazję, a ponadto dowód, że nie trzeba wzbijać się w powietrze, aby doświadczyć czegoś niezwykłego.
Inni klienci oglądali również